ערבית

הערבית היא שפה רשמית שנייה במדינתנו וידיעתה מאפשרת לתלמיד להכיר את השפה הערבית הספרותית המשמשת את אמצעי התקשורת והספרות, ולמעשה כל אירוע שכתוב בערבית, כמו: שלטי חוצות ושלטי הכוונה, תמרורים, מודעות והסברים כתובים שניתן למצוא בכל מקום ציבורי ברחבי העולם (מרפאות, מוזיאונים, תחנות רכבת ואוטובוס, שדות תעופה וכיוצא בזה).
הכרת השפה כרוכה גם בהכרת התרבות הערבית ודת האסלאם, ובכך מאפשרת לבנות גשר לקשר עם שכנינו הערבים בתוך מדינת ישראל ומחוצה לה, ולהכירם טוב יותר, בימים אלו של שלום ונסיונות הידברות עם העולם הערבי.

לומדי מגמת הערבית בביה”ס מעשירים את עולמם בידע רב בנושאים הקשורים לשפה, תרבות, מסורת, מנהגים, היסטוריה ואקטואליה של העולם הערבי ובמיוחד זה הסובב אותנו במזה”ת, כחלק בלתי נפרד מהלימוד השוטף.

תכנית הלימודים כוללת בדרך כלל מסורת של פעילויות ייחודיות כדוגמת סיור בישוב ערבי או אזור מעורב ליהודים וערבים בארץ, ובאתרים אסלאמיים. במגבלות מגפת הקורונה ננסה לארח מרצים מזרחנים שיאירו את עינינו בכל הקשור לעולם מרתק זה, נערוך ערב מגמה עשיר ומהנה לכל תלמידי הערבית והוריהם.

התלמידים לוקחים חלק פעיל במהלך השיעורים: העברת נושאי אקטואליה בכיתה והרצאות על מדינות ונושאים שונים הקשורים למזה”ת.

נושאי הלימוד מגוונים מאוד והם כוללים: אוצר מילים אקטואלי, פועַל, תחביר, עיתונות חיה, ספרות מודרנית וקלאסית, קוראן ושירה, אקטואליה ושירים בערבית מדוברת- והכל באווירה מיוחדת ונעימה.

בחינת הבגרות מתקיימת בדרך כלל בסוף כיתה י”ב בכתב ובע”פ. בנוסף לכך, התלמידים מכינים תלקיט עבודות המסכם פעילויות מגוונות- הרצאות, כתיבת עבודות, הכנת עיתון, מהדורות חדשות ועוד.

במסגרת המגמה איננו לומדים בצורה סדורה את הערבית המדוברת, ואולם בוגרי המגמה יוכלו בנקל ללמוד את הערבית המדוברת, וזאת מאחר שהם שצברו במהלך לימודיהם במגמה ידע לשוני רב ותשתית איתנה בשפה הערבית הספרותית.
מקצוע הערבית דורש הקניית מיומנויות למידה ורכישת אוצר מילים, ועל כן נדרשים התלמידים למשמעת עצמית גבוהה ולשקדנות .